ساختمان پایدار – ۱۰ تا از پایدارترین ساختمان های اداری دنیا

ساختمان پایدار اداری

با زنگ خطر تغییرات آب و هوای جهان و اتمام منابع انرژی غیرقابل تجدید پذیر، پایداری در طراحی ( ساختمان پایدار ) نه تنها به عنوان یک گزینه بلکه یکی از الزامات اساسی است. امروزه معماران از سرتاسر دنیا برای طراحی موثرترین ساختمان ها از دیدگاه انرژی با هم رقابت میکنند. و بالاترین نمره های انرژی و ساختمان سبز را دریافت میکنند. سیستم های تاییدیه معتبر نظیر LEED و BREEAM در حال بالاتر بردن استاندارد ها و اهداف برای طراحی های نوآورانه هستند. معماری پایدار امروزه خیلی رایج شده و فناوری های نوین برای بهبود آن در حال توسعه سریع و مداوم است. پس در اینجا یک لیست ۱۰ تایی از پایدارترین ساختمان های اداری و خلاصه ای از تکنیک های به کار گرفته شده برای بهبود عملکرد، کاهش مصرف انرژی، و فراهم کردن محیط کار سالم ارائه شده است.

ساختمان پایدار

۱- لبه (The Edge)، آمستردام هلند

این ساختمان اداری در منطقه تجاری Zuidas توسط شرکت معماری PLP مستقر در لندن طراحی شد. این ساختمان یک قسمت میانی ۱۵ طبقه دارد که فضای داخلی را به دنیای بیرون مرتبط میکند و تجلی گر یک محیط کاری امروزی است. این ساختمان بالاترین نمره از دید BREEAM (روش ارزیابی محیطی BRE) دریافت کرده است. این ساختمان به خصوص برای پنل های خورشیدی روی پشت بامش شناخته شده است که مساحت وسیع ۴۱۰۰ متر مربعی را پوشش میدهد. دهلیز میانی حجیم آن که رو به شمال است، نور روز ساختمان را تامین میکند. سیستم نور LED پیوسته از شبکه کابل محلی که قابلیت کنترل توسط گوشی های هوشمند را دارد برای ادارات استفاده میشود. این ساختمان همچنین سنسورهایی دارد که سطح دما و کربن دی اکسید را اندازه میگیرد و همچنین سیستم جمع آوری آب باران دارد که آب ذخیره شده را برای مصرف توالت و آبیاری گیاهان استفاده میکند.

۲- مرکز Bulitt، سیاتل امریکا

ساختمان اداری تجاری ۶ طبقه که توسط شرکت میلر هال برای بنیاد بولیت طراحی شد تا به عنوان یک “ساختمان زندگی” اعتبار یابد. یک سیستم جمع آوری آب باران دارد که میتواند ۵۶۰۰۰ گالن آب را جمع آوری و فیلتر کند. همچنین ۵ بازیافت هوازی دارد که ضایعات انسان ها را بدون تساعد بوی بد بازیافت میکند. بام ساختمان علاوه بر این، سلول های خورشیدی دارد که هر ساله ۲۳۰،۰۰۰ کیلو وات ساعت انرژی تولید میکند که دقیقاً معادل با نیاز ساختمان است.

۳- RB12، ریو دو ژانیرو

شرکتی از سائو پائولو، پاریس ساختمان تجاری RB12 را طراحی کرد تا پایین شهر ریو را بازسازی کند در حالی که از انرژی مثبت و استراتژی های توسعه پایدار‌ پیروی میکند. این ساختمان احتیاجات الکتریکی اش را از سلول های فتو ولتاییک تامین میکند. یک نمای سازگار با محیط و آب و هوا دارد که به صورت خودکار نور را کنترل میکند و برای نور ورودی بهینه امکان را فراهم میکند. و باغچه ها را روی تراس آورده که سهمی در خنک کردن فضا های داخلی دارد.

۴- پیکسل، ملبورن استرالیا

استودیو ۵۰۵ توسط توسط شرکت ساخت و توسعه Grocon به عنوان مسئول طراحی انتخاب شد تا ساختمان اداری فروش و توسعه خنثی کربنی سبز ۶ ستاره را طراحی کند.این ساختمان نسبتاً کوچک سیستم های محیطی چند گانه را جمع میکند تا عملکرد کلی ساختمان را بهبود بخشد. این سیستم ها شامل یک بام سبز و سیستم جمع آوری آب باران است که میتواند ساختمان را برای تامین آب خودش پایدار کند. همچنین نمای قابل توجهی دارد که جذابیت و کارایی را در کنار هم فراهم کرده است. حائل های سایه بان ثابت دارد، دیوار پرده ای دو لایه و سایه بان های پانل خورشیدی دارد. پیکسل به گونه ای طراحی شده که از نظر سیستم نمره دهی سبز نمره عالی ۱۰۰ را بگیرد و همچنین تائیدیه پلاتینیوم LEED را بگیرد.

۵- میدان Angel، منچستر انگلیس

این ساختمان اداری طراحی شده توسط ۳DReid  با ۵۰ درصد کاهش مصرف انرژی و ۸۰ درصد کاهش در تساعد کربن در مقایسه با دیگر ساختمان های تجاری شهر بالاترین نمره BREEAM  را در انگلیس دارد. با یک نمای دو رویه و بتن جرمی حرارتی بالا پوشیده شده است تا گرمایش و سرمایش ساختمان را کنترل کند. این همچنین یک سیستم آیرودینامیک دارد که از دودکش طبیعی دهلیز استفاده میکند تا هوای هدر رفته را بالا برده و از میان تبادلگرهای حرارتی عبور داده و گرم کند و در نتیجه دوباره قابل استفاده میشود. همچنین این ساختمان برای کاهش مصرف آب از سیستم جمع آوری آب بهره مند است و برای تولید سوخت برای ساختمان هم از دانه های کاشته شده در مزارع محلی استفاده میکند. علاوه بر این طراحان، ساختمان را برای تغییرات آب و هوایی ممکن در آینده براساس داده های پیش بینی هوا برای ۲۰۵۰ آماده کرده اند. در طراحی هایشان برای افزایش احتمالی دما بین ۳ تا ۵ درجه در تابستان و افزایش ۳۰ درصدی میزان بارش در زمستان ملاحظاتی صورت گرفته است.

۶- خانه انجمن شهر ملبورن CH2، ملبورن استرالیا

ساختمان اداری تجاری توسط شرکت Designinc طراحی شده بود تا اندرکنش بین شهر و طبیعت را ترفیع دهد. نمای آن برای کنترل آب و هوای داخل طراحی شده و سازه بتن آن تغییرات دما را به حداقل میرساند. تهویه این ساختمان به صورت ۱۰۰ درصد طبیعی و از طریق داکت های ماهیچه ای انجام می شود. هوا هر نیمساعت با یک منبع هوای تازه عوض میشود. تهویه طبیعی با نور طبیعی ترکیب شده تا مصرف انرژی را کاهش دهد. متعاقباً ساختمان به گونه ای مدیریت شده تا الزامات از نظر رتبه بندی ۶ ستاره استرالیا را ارضا کرده و از آن فراتر رود. انتظار میرود که هزینه های نوآوری طی ۱۰ سال از تاریخ اتمامش در ۲۰۱۳ پوشش داده شود.

۷- ساختمان جنوبی مرکز فدرال ۱۲۰۲ – سیاتل امریکا

این ساختمان یک انبار کالای بازسازی شده است که  به مرکز فرماندهی شمال غربی برای ارتش امریکا، رسته مهندسین تبدیل شده است. محیط کاری همکاری تنها جنبه شهرت ساختمان نیست که مجدداً اقتصادی و پایدار طراحی شده بود. در این ساختمان از چوب انبار غیر تاریخی ۱۲۰۲ استفاده شده و سیستم های فعال و غیرفعال به کار گرفته شده تا انرژی ذخیره شود. با استفاده از سایه بان های افقی تیغه های عمودی و پوشش های پنجره داخلی در مقابل نور آفتاب محافظت شده است. تهویه طبیعی و نور روز به خوبی برای داخل ساختمان فراهم شده است که همچنین توسط سیستم جمع آوری آب باران و سیستم زهکشی مجهز شده است. این ساختمان به گونه ای مدیریت شده است که مدرک طلایی LEED  را دریافت کند و این در حال حاضر یک نقطه زیر پلاتینیوم است.

۸- مرکز Genzyme

این ساختمان اداری توسط شرکت Behnisch و شرکا طراحی شده است و یک مرکز فرماندهی برای کمپانی های تکنولوژی زیستی است. مشخصه برجسته آن قسمت مرکزی ۱۲ طبقه آن است که نور طبیعی برای ۷۵ درصد ساختمان را فراهم میکند. هوای داخل را با استفاده از یک دودکش تازه میکند. پانل های آینه ای آویزان زیادی نوری که از طریق قسمت مرکزی می آید را بازتاب میکند تا توزیع آن در سرتاسر ساختمان را تضمین کند. یک سازه بتنی برای ساختمان استفاده شده است که به خاطر کاربرد های مختلف و جرم دمایی بالای آن است. و بام سبز ساختمان آب باران را برای برج های خنک کننده تبخیری جمع میکند. مرکز Genzyme قادر به دستیابی مدرک پلاتینیوم LEED  برای طراحی و ساخت و ساز میباشد.

۹- یک محل خاکریز، لندن انگلیس

دوم ساختمان بلند در رتبه بندی BREEAM در لندن، با استفاده از منابع سوخت زیستی بدست آمده از محصولات محلی و روغن بازیافتی از ضایعات سبزی عمل میکند. این همراه با دیوارهای سبز و باغچه ها است و با استفاده از توالت عمومی و توالت بدون آب، صرفه جویی آب انجام میشود. این ساختمان همچنین دارای پلکان مناسب در مرکز است تا در جهت صرفه جویی در انرژی به جای آسانسور استفاده شود. این ساختمان ۲۵ ساله، توسط شرکت لندنی TP Bennett بازسازی شد و تا قبل از ظهور ساختمان The Edge با نمره ۹۸.۳۶ درصد، بالاترین نمره ۹۶.۳۱ درصد را از دیدگاه BREEAM داشت.

۱۰- Powerhouse Kjorbo- بایرم نروژ

دو ساختمان اداری از سال های ۱۹۸۰ توسط یک شرکت نروژی در اسلو به نام snøhetta بازسازی شد. آن ها تصمیم داشتند با جمع آوری و اتخاذ سیستم هایی از ۱۰۰ پروژه در سراسر دنیا، بیشتر از میران مصرف، انرژی تولید کنند. آن ها با پنل های خورشیدی مجهز بودند که توانایی تولید سالانه ۴۱ کیلووات ساعت بر متر مربع را دارند و همچنین آنها  سیستم های طبیعی تهویه، تخلیه، نور با انرژی مناسب دارند. به دنبال کارهای بازسازی، انرژی استفاده شده توسط این دو ساختمان ۹۰ درصد کاهش یافت، که باعث شد از سیستم BREEAM نروژ، نمره ممتاز دریافت کنند.

مطلب فوق ترجمه مقاله ای است از سایت arch20

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار × دو =

فهرست