جیمز استرلینگ

بیوگرافی معمار جیمز استرلینگ

جیمز استرلینگ (۱۹۲۶-۱۹۹۲) معمار بریتانیایی، که به گفته بسیاری به عنوان معمار برتر نسل خود، یک نوآور بی نظیر در معماری بین المللی پس از جنگ، شناخته شده است. استرلینگ در سال ۱۹۲۶ در گلاسکو متولد شد. وی در دانشکده معماری دانشگاه لیورپول تحصیل کرد و در سال ۱۹۵۶ با همکاری جیمز گوان در لندن کار خود را شروع کرد. طی یک دوره هفت ساله، برخی از مهمترین پروژه های خود را به ویژه باغ آپارتمان (Ham Common (1955-1958، ساختمان مهندسی معدن در دانشگاه لستر (۱۹۶۳-۱۹۵۹) و ساختمان تاریخ دانشگاه کمبریج (۱۹۶۷-۱۹۶۴) طراحی نمود.

در سال ۱۹۷۱، استیرلینگ شروع به کار با مایکل ویلفورد کرد. از این لحاظ، مقیاس و شمار پروژه های آنان گسترش یافت تا شامل موزه ها، گالری ها، کتابخانه ها و تئاتر ها شود. از سال ۱۹۸۰، او یک مرکز بزرگ علوم اجتماعی در برلین را به پایان رسانده است. مرکز هنرهای نمایشی دانشگاه کورنل؛ و پروژه های عمده موزه مانند گسترش کلور گالری برای گالری تیت در لندن؛ موزه آرتور م. ساکلر، علاوه بر موزه فوج هاروارد؛ و طراحی برندهای Neue Staatsgalerie در اشتوتگارت، آلمان.

استریلینگ در مقاله ای که در سال ۱۹۷۹ برای کتاب “معماران معاصر” نوشته شده است، اینطور عنوان نموده

 من معتقدم که شکل ساختمان باید نشان دهنده نوع استفاده و شیوه زندگی صاحبان آن باشد و بنابراین احتمال دارد که در ظاهر غنی باشد و متنوع و بیان آن ساده به نظر برسد …آنچنان که در ساختمان ما در آکسفورد چند سال پیش (ساختمان فلوری، کالج کوئین، آکسفورد، ۱۹۷۱)، در نظر گرفته شده بود که شما می توانید عناصر تاریخی حیاط برج های دروازه ورودی، خیابان ها، همچنین یک شیء مرکزی جایگزین چشمه های سنتی یا مجسمه موسس کالج است را مشاهده نمایید.در این راستا ما امیدوار بودیم که دانشجویان و مردم پیوند خود را با گذشته های فرهنگی خویش احساس کنند. روش خاصی که در آن عناصر نمادین کاربردی با هم ممکن است “هنر” در معماری باشد … اگر بیان فرم های کاربردی-نمادین و عناصر آشنا در درجه اول باشد، بیان ساختار در درجه دوم خواهد بود.

جیمز استریلینگ مدال آلوارو را در سال ۱۹۷۷ و مدال طلای RIBA را در سال ۱۹۸۰ دریافت نمود و جایزه پریتزکر در سال ۱۹۸۱ به وی اهدا شد. علاوه بر تدریس در اروپا، او از سال ۱۹۶۷ به عنوان پروفسور چارلز داونپورت در دانشگاه ییل خدمت کرد.

بیوگرافی جیمز استرلینگ

بیانیه بنیاد هنگام اعطای جایزه

معمار بریتانیایی جیمز استرلینگ به عنوان سومین برنده جایزه معماری بین المللی پریتزکر سالانه در کنفرانس مطبوعاتی در موزه هنر مدرن نیویورک برگزیده شد. جی A. پریتزکر، رییس بنیاد هیات که این جایزه را اداره و تأمین می کند، در هنگام اعلام جایزه  یک چک به مبلغ ۱۰۰۰۰۰ دلار به استرلینگ ۵۵ ساله اهدا نمود. و همچنین عنصر دوم جایزه، یک مجسمه از هنری مور که اختصاصاً برای این هدف ایجاد شده، در ماه آینده در یک مهمانی در واشنگتن ارائه خواهد شد.

استرلینگ، معمار اسکاتلندی که کارش شامل موزه ها، موسسات آموزشی و خانه های خصوصی است، دریافت کننده مدال طلای سلطنتی معماری ۱۹۸۰ بود که توسط موسسه سلطنتی معماران بریتانی ارائه شده است. در میان پروژه های فعلی و آینده آن، ساختمان های موزه فوگ، کمبریج و دانشگاه کلمبیا نیویورک و همچنین موزه ترنر جدید در گالری تیت لندن قرار دارد.

اولین جایزه معماری Pritzker در سال ۱۹۷۹ به فیلیپ جانسون از ایالات متحده ارائه شد و دومین بار در سال ۱۹۸۰ به لوئیس باراگان از مکزیک اعطا شد. استرلینگ برای جایزه ۱۹۸۱ توسط هیئت داوران بین المللی انتخاب شد: جارت کارتر براون مدیر گالری ملی هنر واشنگتن، لرد کلارک از سالوتوود (کنت کلارک)، مورخ و هنرمند؛ آراتا ایسوزکی، معمار و منتقد؛ فیلیپ جانسون، معمار و برنده جایزه پریتزکر ۱۹۷۹؛ J. Irwin Miller، رئیس کمیته اجرایی، شرکت Cumins و مدافع معماری؛ و سزار پلی، معمار و دبیر دانشکده معماری، دانشگاه ییل.

آقای پریتزکر در بیانیه ای از سال ۱۹۷۹ فیلیپ جانسون، برنده جایزه، نقل کرد: “جیمز استریلینگ حدود ۲۰ سال از معماری مدرن بوده است. او امروز رهبر بالغ معماری جهان است.

“او احتمالاً دارای بیشترین پروژه های رقابتی ساخته شده است که امروز در دو ساختمان بزرگ در حال ساخت در آلمان واقع شده است: یک موزه در اشتوتگارت و یک موسسه علمی در برلین و سه پروژه در ایالات متحده.

“کار او در زمانی آغاز شد که جنبش مدرن هنوز در معرض ظهور بود و تغییرات، زوایای آن، جزئیات در سبک از عناصر فوق العاده اصلی آن بود. امروزه او پیشرو جنبش نوین است که شامل تقابل تاریخی و توجه متافیزیکی است.

“۱۹۸۱ سال جیمز استریلینگ است.”

بیانیه بنیاد برای جیمز استرلینگ

نمونه کارهای جیمز استرلینگ

نمونه کار جیمز استرلینگ 3
نمونه کار جیمز استرلینگ 6
نمونه کار جیمز استرلینگ 9
نمونه کار جیمز استرلینگ 5
نمونه کار جیمز استرلینگ 8
نمونه کار جیمز استرلینگ 2
نمونه کار جیمز استرلینگ 1
نمونه کار جیمز استرلینگ 4
نمونه کار جیمز استرلینگ 7

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 + هجده =

فهرست